Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

σε 5 λεπτά είμαι έτοιμη..

Παίρνοντας ιδέα από ένα κείμενο φίλης, σκέφτηκα όλο αυτό.. το καθημερινό ντύσιμο. Άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί οι γυναίκες θέλουν πολύ ώρα να ετοιμαστούν, γιατί το παλεύουμε τόσο.. γιατί κολλάμε στο σκουλαρίκι που μπορεί να κρύβεται κιόλας από τα μαλλιά ή στη σκιά που θα βάλουμε στα μάτια μας? στην τελική πολύ λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά θα δουν την διαφορά αν γυρίσαμε την φράντζα από την άλλη μεριά ή αν το άρωμα που φοράμε σήμερα είναι διαφορετικό από το χτεσινό. Και δεν είναι παράλογο, είναι γυναικεία συνήθεια να τα προσέχουμε αυτά και προφανώς δεν σημαίνει ότι οι άντρες δεν ενδιαφέρονται!

Οι βασικές αρχές που, αν και πολλοί δεν παραδέχονται, επηρεάζουν κατά πολύ τις ανθρώπινες σχέσεις είναι ότι η πρώτη εντύπωση πάντα μετράει και ότι τα ρούχα κάνουν τον άνθρωπο: για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.. δεν εννοώ ότι η εμφάνισή σου είναι απόλυτα συνυφασμένη με το χαρακτήρα σου, γιατί ανάλογα τις συνθήκες συνήθως αλλάζεις εμφάνιση.. απλώς ότι τα ρούχα είναι η πρώτη εικόνα που λαμβάνει ο άλλος από σένα και εννιά στις δέκα φορές είναι αυτό που θες εσύ να του δείξεις. Μπορεί να μην είναι αληθινό αλλά είναι επιλογή σου, ακόμα και το ότι το πρωί έβαλες το χέρι σου και έπιασες αυτό και όχι το δίπλα κάτι δείχνει!!

Οπότε, ξυπνάω το πρωί βάζω πανοπλία, περικεφαλαία και ασπίδα, παίρνω όλα μου τα όπλα και ανοίγω την πόρτα. Και όταν για τον καθένα από μας, είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό η κάθε μέρα είναι μια μάχη, πρέπει να έχεις την καλύτερη προστασία. Δεν σηκωνόμαστε το πρωί, ή ψαχνόμαστε το βράδυ γιατί θέλουμε να είμαστε όμορφες για εμάς και μόνο. Προφανώς και είναι θέμα εγωισμού, αυταρέσκειας και ματαιοδοξίας, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πολλές που φοράνε τα καλά τους για να μείνουν μέσα μόνες αγκαλιά με παγωτό, ποπ-κορν και μια ταινία. Από εκεί και πέρα ποια γυναίκα δεν νιώθει πιο δυνατή και με περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν αυτά που φοράει είναι ρούχα που την κάνουν να δείχνει όμορφη?

Γιατί μπορεί να είσαι πάρα πολύ έξυπνη, ικανή και να έχεις χίλιες δύο ικανότητες αλλά την ομορφιά δεν χρειάζεται να την αποδείξεις. Οπότε είτε μας αρέσει είτε όχι βοηθάει.. σκεφτείτε μόνο το πώς θα συμπεριφερθεί ένας υπάλληλος (ανεξαρτήτου φύλλου) σε μια κοπέλα, συμπαθητική και χαμογελαστή και σε έναν «μαντραχαλά» αξύριστο.. (τυχαίο το παράδειγμα..)

Οπότε, ετοιμαζόμαστε για τη μάχη και τη γουστάρουμε και θέλουμε να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένες για ο,τι μας επιφυλάσσει η συγκεκριμένη μέρα. Και ξυπνάμε, κοιτάμε την ντουλάπα, βγάζουμε ρούχα, βάζουμε ρούχα, αλλάζουμε συνδυασμούς και προσπαθούμε να ταιριάξουμε την μπλούζα με το παντελόνι, τα παπούτσια, τις κάλτσες, τις σκιές, το χτένισμα, τα κοσμήματα μεταξύ τους και να ταιριάζουν και με την περίσταση!!! Όποιος άντρας νομίζει ότι αυτό είναι εύκολο είναι πολύ βαθιά νυχτωμένος! Γιατί μακάρι να μπορούσαμε με ένα τζιν κι ένα πουκάμισο να πάμε στη δουλειά, για φαγητό και για ποτό… οπότε την επόμενη φορά που θα γκρινιάξουν απλώς εμφανιστείτε ατημέλητες.. (γιατί μην ξεχνάμε, η προετοιμασία ξεκινάει πολύ πριν πλησιάσουμε την ντουλάπα).


ΥΓ. Δεν κάνω 3 ώρες στο μπάνιο και 7 για να ντυθώ, και μάλιστα σε φίλες που το κάνουν δεν δείχνω την ανάλογη υπομονή, αλλά σίγουρα θέλω τον χρόνο μου. Προσπαθώ λοιπόν να εξηγήσω και σε μένα πως γίνεται το «παίρνω την τσάντα μου και κατεβαίνω» να κρατάει 11.5 λεπτά!!!!!!!!!!!!!!!

1 σχόλιο:

athina μπασιούκα είπε...

Είναι η πανοπλία μας και αυτό που θέλουμε να εκλάβουν οι άλλοι για την εικόνα μας. Θα ήθελα πολύ να ξυρίσω την δεξιά μεριά του κεφαλιού μου, αλήθεια θα το ήθελα. Δεν το κάνω όμως, διότι η δουλειά μου απαιτεί συνεχή ραντεβού με κόσμο και επικοινωνία. Αν ο εκδότης μου με δει με το μισό μου κεφάλι ξυρισμένο πραγματικά δε νομίζω πως θα εκτιμήσει στο στυλιστικό μου τόλμημα. Θα πει απλά ένα "που θα στείλω παιδάκι μου έτσι?" και μετά πάει και η δουλειά και τα λεφτάκια τα καλά. Οπότε αν θέλω να το κάνω αυτό, πρέπει μάλλον να αλλάξω δουλειά και να γίνω μοντέλο (που θα μπορούσα κάλλιστα να είμαι μοντέλο, έτσι δεν είναι; Τι; δεν κατάλαβα;).